Reggeli

Kőrözött recept

Ez egyik kedvenc ételem, de tényleg! Ha megkérdeznék tőlem, hogy milyen kajákat vinnék magammal egy lakatlan szigetre ez éppen hogy csak lemaradna a listáról… rengetegféleképpen szoktam elkészíteni, ha éppen huzatos vagyok még az is előfordul, hogy hagyma nélkül csinálom, aztán vakarózom, hogy vajon mi hiányzik belőle… 😀

Tehát a képen szereplő változat hozzávalói:

  • 250 g félzsíros túró
  • 1 kis pohár 12%-os (kék) tejföl
  • 5 szál újhagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt köménymag

A hagymát a lehető legapróbbra összevágom, a fokhagymát lereszelem vagy fokhagymanyomóval átpréselem. Összekeverem a túrót a tejföllel, mehet bele a hagyma, fokhagyma és ízlés szerint a fűszerek.  Kóstolgassátok közben, úgy lesz az igazi. Fontos, hogy az őrölt köménnyel óvatosan bánjunk, mert könnyű túladagolni. Én tényleg éppen csak egy késhegynyit szoktam bele tenni. Sunyi egy fűszer, amikor lenyeltük a falatot akkor üt csak be az íze.

Anyu pluszként szokott még belenyomni piros aranyat, plusz fokhagymát, néha erős Pistát, snidlinget.

Még egy nagyon fontos dolog: HAGYJUK ÖSSZEÉRNI AZ ÍZEKET!
A legjobb, ha este megcsináljátok, mert akkor reggelre már kerek egészt alkot. A kollégák meg így jártak (a hagyma miatt), vagy vigyetek nekik is. A kőrözöttet mindenki szereti! 😉

Jó étvágyat!

Ancsi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.