Kőrözött recept
Ez egyik kedvenc ételem, de tényleg! Ha megkérdeznék tőlem, hogy milyen kajákat vinnék magammal egy lakatlan szigetre ez éppen hogy csak lemaradna a listáról… rengetegféleképpen szoktam elkészíteni, ha éppen huzatos vagyok még az is előfordul, hogy hagyma nélkül csinálom, aztán vakarózom, hogy vajon mi hiányzik belőle… 😀
Tehát a képen szereplő változat hozzávalói:
- 250 g félzsíros túró
- 1 kis pohár 12%-os (kék) tejföl
- 5 szál újhagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt köménymag
A hagymát a lehető legapróbbra összevágom, a fokhagymát lereszelem vagy fokhagymanyomóval átpréselem. Összekeverem a túrót a tejföllel, mehet bele a hagyma, fokhagyma és ízlés szerint a fűszerek. Kóstolgassátok közben, úgy lesz az igazi. Fontos, hogy az őrölt köménnyel óvatosan bánjunk, mert könnyű túladagolni. Én tényleg éppen csak egy késhegynyit szoktam bele tenni. Sunyi egy fűszer, amikor lenyeltük a falatot akkor üt csak be az íze.
Anyu pluszként szokott még belenyomni piros aranyat, plusz fokhagymát, néha erős Pistát, snidlinget.
Még egy nagyon fontos dolog: HAGYJUK ÖSSZEÉRNI AZ ÍZEKET!
A legjobb, ha este megcsináljátok, mert akkor reggelre már kerek egészt alkot. A kollégák meg így jártak (a hagyma miatt), vagy vigyetek nekik is. A kőrözöttet mindenki szereti! 😉
Jó étvágyat!
Ancsi