Desszert

Isteni cseresznyés pite recept

Amikor beüt a jó idő és érik a cseresznye, pite gyártásba kezdünk. 🙂
Most egy egyszerű, gyors és ínycsiklandozó pite receptet hoztunk Nektek!

Ezt a receptet ezerféle módon el tudjátok készíteni, más gyümölccsel, vagy akár vegyesen is.
Variáljátok kedvetekre!

Hozzávalók:

Alsó tészta:

  • 14 dkg finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 tk fahéj
  • 1 db tojás
  • 4 ek tej
  • 8,5 dkg vaj

Ezeket mind összekeverjük, majd egy 21 cm átmérőjű sütőforma aljára simítjuk.

Ezután a lesimított tésztára rászórjuk a frankón kimagozott 35 dkg cseresznyét (mert ugye senki nem szeret magra harapni…).

Morzsolt tészta:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1/2 tk fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 2 cs vaníliás cukor

Ezeket a hozzávalókat is összekeverjük, majd rámorzsoljuk a  tetejére.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd bedobjuk és hagyományos sütési módon 30-35 percig sütögetjük.

 

Mi nagyon szeretjük nyáron hideg fagyival, télen forró csokiöntettel, vagy akár mindkettővel egyszerre 😉

Jó étvágyat!

Kitti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.