Isteni cseresznyés pite recept
Amikor beüt a jó idő és érik a cseresznye, pite gyártásba kezdünk. 🙂
Most egy egyszerű, gyors és ínycsiklandozó pite receptet hoztunk Nektek!
Ezt a receptet ezerféle módon el tudjátok készíteni, más gyümölccsel, vagy akár vegyesen is.
Variáljátok kedvetekre!
Hozzávalók:
Alsó tészta:
- 14 dkg finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 5 dkg cukor
- 1/2 tk fahéj
- 1 db tojás
- 4 ek tej
- 8,5 dkg vaj
Ezeket mind összekeverjük, majd egy 21 cm átmérőjű sütőforma aljára simítjuk.
Ezután a lesimított tésztára rászórjuk a frankón kimagozott 35 dkg cseresznyét (mert ugye senki nem szeret magra harapni…).
Morzsolt tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 1/2 tk fahéj
- 10 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
Ezeket a hozzávalókat is összekeverjük, majd rámorzsoljuk a tetejére.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd bedobjuk és hagyományos sütési módon 30-35 percig sütögetjük.
Mi nagyon szeretjük nyáron hideg fagyival, télen forró csokiöntettel, vagy akár mindkettővel egyszerre 😉
Jó étvágyat!
Kitti