Paradicsomsaláta mozzarellával és citromfűvel
Jön a nyár… süt a nap… na mi lesz?
IGEN! Érnek a paradicsomok! Eltaláltad, szép volt!
Ez az az időszak, amikor a paradicsom ára elfogadható szintre csökken vagy éppen beérik a saját termésed.
Paradicsomot egyébként akárhol termeszthetsz, a szobád ablakában egy cserépben, vagy akár az erkélyen is…
Tehát a recept:
Hozzávalók (4 főre):
- 500 g koktél paradicsom
- 1 fél közepes citrom leve
- 1 tk porcukor
- 1 tk só
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- pár szál metélő hagyma vagy lilahagyma
- 1 ek olaj (ha van otthon, tutijó az extra szűz olíva olaj, de ne muszáj)
- 5 dkg pizza mozzarella
- citromfű ízlés szerint (ha elmarad az sem baj, elég nehéz beszerezni. Anyunál, mint a gaz, úgy nő a kertben!)
A paradicsomot felszeljük kényelmes falatokra, rányomjuk a citrom levét, mehet rá a cukor, só, lereszelt fokhagyma, metélőhagyma, olaj, a mozzarellát a reszelő nagy lyukán szoktuk ráreszelni.
Fogyasztásig mehet a hűtőbe. Kiváló sültek mellé!
Jó étvágyat!
Ancsi