Zöldborsó krémleves mentával
Szerintem a nyár a krémlevesek időszaka, nem tudom miért de a húslevesre és az “izmosabb” ragulevesekre mindig úgy gondolok mint téli ételekre, a gyümölcslevesek és a krémlevesek pedig a nyári levesek. Igazából teljesen mindegy, hogy melyiket mikor készítjük, a lényeg, hogy jóízűen fogyasszuk el.
Íme az egyik nagy kedvenc a zöldborsó krémleves (ezúttal egy kis mentával):
Hozzávalók
- 45 g-os fagyasztott zöldborsó, ha nincs már friss
- 1 ek olaj
- 1 tk ételízesítő
- 2 tk menta (szárított)
- 1dl tejszín
- 1 tk citromlé
- annyi víz amilyen sűrűre szeretnénk
A borsót az olajon az ételízesítővel megpároljuk, amikor a porsó már puha rálöttyintjük a tejszínt, összeturmixoljuk botmixerrel. Közben adagoljuk a vizet, nyilván mindenki olyan sűrűre csinálja amilyenre szereti… részemről: álljon meg benne a kanál 😉
Mehet bele a menta és a citromlé, ha megkóstoljuk és úgy érezzük, hogy valamit még kíván akkor nem kell szégyenlősködni! Hajrá!!! Mehet bele minden mi szem szájnak ingere!
Összeforraljuk és kész is. Hidegen melegen is kedvenc.
Jó étvágyat!