Leves

Zöldborsó krémleves mentával

Szerintem a nyár a krémlevesek időszaka, nem tudom miért de a húslevesre és az “izmosabb” ragulevesekre mindig úgy gondolok mint téli ételekre, a gyümölcslevesek és a krémlevesek pedig a nyári levesek. Igazából teljesen mindegy, hogy melyiket mikor készítjük, a lényeg, hogy jóízűen fogyasszuk el.
Íme az egyik nagy kedvenc a zöldborsó krémleves (ezúttal egy kis mentával):

Hozzávalók

  • 45 g-os fagyasztott zöldborsó, ha nincs már friss
  • 1 ek olaj
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 tk menta (szárított)
  • 1dl tejszín
  • 1 tk citromlé
  • annyi víz amilyen sűrűre szeretnénk

A borsót az olajon az ételízesítővel megpároljuk, amikor a porsó már puha rálöttyintjük a tejszínt, összeturmixoljuk botmixerrel. Közben adagoljuk a vizet, nyilván mindenki olyan sűrűre csinálja amilyenre szereti… részemről: álljon meg benne a kanál 😉

Mehet bele a menta és a citromlé, ha megkóstoljuk és úgy érezzük, hogy valamit még kíván akkor nem kell szégyenlősködni! Hajrá!!! Mehet bele minden mi szem szájnak ingere!

Összeforraljuk és kész is. Hidegen melegen is kedvenc.

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.